Meer informatie over ons en onze missie is in het over ons gedeelte te lezen.
Meer informatie over ons bedrijf is in het over Aurelius Trading gedeelte te lezen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is onze bedrijfstak in vele soorten en maten terug te vinden, soms gebaseerd op leveranciers en afnemers, soms gebaseerd op de verschillen tussen hoe het nu gaat en hoe het in de toekomst beter kan, wat voldoende is en wat er nog meer gedaan kan worden ten behoeve van mens en natuur.

Wij hebben lang voorbereid voordat we zaken zijn gaan doen, maar we doen nog niet lang zaken. Toen het moment daar was dat wij ons MVO beleid voor ons zelf, onze leveranciers, onze afnemers en voor u, de lezer, moesten uitschrijven, hebben we er voor gekozen om u het verhaal van ons bedrijf te vertellen en hoe ons bedrijf en onze filosofie zich verhouden ten opzichte van de vele bestaande initiatieven en standaarden.

Wij wensen u een plezierig en interessant leesmoment toe, want wat volgt is een reis door de wereld van het hout met al haar risico's, opmerkelijkheden en schoonheid:

Bekijk of download ons MVO beleid 2018/2019 (Engels)

Vraag een geprinte versie van ons MVO beleid 2018/2019 aan (Engels)

EU Timber Regulation (EUTR) en Due Diligence:

In 2018 zijn wij een volledige Custody of Chain importeur geworden door het oprichten van ons eigen aankoop- en productiebedrijf:

  • Aurelius Lignum L.L.C.,  Republic of Belarus*

Om er zeker van te zijn dat wij voldoen aan EURT regulaties, hebben wij ook ons eigen Due Diligence systeem gecreëerd.

Met ingang van 2019 komt bijna al ons hout uit Wit-Rusland (Belarus). Wanneer er in geval van uitzondering nog hout uit de Russische Federatie wordt gehaald, worden er extra controlemiddelen toegepast.

Graag vestigen wij uw aandacht op het volgende: hout uit Wit-Rusland kent een lager risico op het gebied van illegaliteit dan hout uit Spanje, Italië, Polen en de Verenigde Staten. Het NEPCON raport over hout uit Wit-Rusland, kunt u hier terugvinden op hun website.

Indien u vragen heeft over ons Due Dilligence systeem en Risicomanagement beleid, dan kunt u contact opnemen met Michiel Wiersinga.

* de volledige gegevens van alle bedrijven staan op onze contactpagina.

 

 CSR MVO timber Belarus

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen FSC Rusland