Meer informatie over ons MVO en EUTR beleid is te lezen in het maatschappelijk verantwoord ondernemen gedeelte.

Op dit moment importeren wij hout uit drie federale regio's uit de Russische Federatie. De regio waar wij onze Europese eik vandaan halen ligt in de buurt van de stad Ryazan, West-Rusland. Ons Siberische hout komt uit de Centraal Sibersiche regio Krasnoyarik Kray en de Oost-Siberische regio nabij Irkutsk.  

Ondanks dat alle regio's in de Russische Federatie ten prooi vallen aan strenge winters, verschillen de westelijke regio's sterk van de oostelijke regio's op het gebied van landschap, klimaat, ecosystemen en infrastructuur. Deze verschillen zorgen er voor dat onze bosbouwkundigen anders te werk gaan per regio. 

Lees verder over West-Rusland en Ryazan:

Lees verder over Siberie, Krasnoyarki Kray en de regio Irkutsk:

Graag brengen wij onder de aandacht dat ons bedrijf zich houdt aan alle wetten en regelgeving die gelden voor onze bedrijfstak en voor onze partners, te weten:

  • Wet- en regelgeving van het Federale Departement van bos- en mijnbouw van de Russische Federatie
  • Wet- en regelgeving van de bosbouwkundige departementen van Ryazan, Kransnoyarsk’s en Irkutsk
  • De verplichtingen van EURT en Legale Oorsprong Certificering 
  • Onze aanvraag voor FSC certificatie 

Onze bosbouwkundigen voeren met regelmaat fytosanitaire werkzaamheden uit, dit werk valt samen met onze kernwaarden: wij zullen nooit acties ondernemen die direct of indirect ondernemen onverantwoordelijk, milieuonvriendelijk, ethisch onverantwoord of ethisch ambivalent zijn.

 

Introduction to Russian Ecology